KLR650 Clicking when starting up the bike - Kawasaki Forums

Go Back  Kawasaki Forums > RACING / RECREATIONAL > Off Road
Reload this Page >

KLR650 Clicking when starting up the bike

Off Road Taken your quad or bike off roading lately? Talk about it here.

KLR650 Clicking when starting up the bike

Reply

 
 
 
  #1  
Old 10-06-2017, 02:54 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Default KLR650 Clicking when starting up the bike

Hey All,
New here, I have a 2008 KLR650, have had it for a few years now.
the bike makes a clicking noise when i am starting it up, as soon as the bike is running it goes away. It is the same clicking noise I've heard in the past when the battery is dead and the bike wont turn over. Only now the battery is fully charged and it only clicks while the bike is starting then goes away.

I do a fair amount of riding/hunting well out of cell service range and would hate to get stranded if the bike were to just not start one of these times.

Any advise or insight would be much appreciated.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2017, 07:45 AM
MaverickAus's Avatar
Senior Member
1st Gear Member
Join Date: Jan 2006
Location:
Posts: 3,481
Default

Need a new battery or the solenoid or starter is faulty
 
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2017, 12:34 PM
Junior Member
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Default

First check starter
 
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2017, 05:04 PM
IDRIDR's Avatar
Senior Member
1st Gear Member
Join Date: Oct 2010
Location: SW Idaho
Posts: 4,333
Default

Check connections and jump from another battery to verify it is not a battery issue. Have the KLR battery load tested.
You may have a fully charged battery that isn't putting out the amps needed.
 
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2017, 05:52 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Default

Thanks for the help,
I've checked the battery,
No load 12.6V
Key turn on but not running - 12v
Bike running - 13.8v
seems fine to me, I even hooked the bike up to a running Generator (output was about 16v) and the same clicking noise on start up.

Any tips on how i check the starter? or the solenoid?
 
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Postman Joe
1600 Classic, 1600 Meanstreak & 1600 Nomad
0
08-02-2016 04:06 AM
bike_demon
General Tech
6
10-31-2007 05:46 PM
wetley
General Tech
5
07-06-2006 10:44 AM
97 7R
General Tech
10
01-07-2006 08:38 AM
quiklilrex
General Tech
3
08-22-2005 10:10 PM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory