Kawasaki Mule Discuss the multi purpose Mule within.

Mule 3010 4x4 idle problem

  #1  
Old 05-13-2019, 04:26 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 1
Default Mule 3010 4x4 idle problem

I recently acquired a used mule. It ran very rough so I took the carb off and cleaned it. It starts good now but when its in neutral, the idle is way too high to put it in gear. I can tap on the gas a few times and it will go back to regular idle speed for a few seconds, but then revs up again. When I get the idle down enough to get it in gear, it idles fine. So the problem is only in neutral. I backed off the petal screw but it still idles too high. Also adjusted the idle screw, but it doesn't seem to make a difference. When the unit is shut off, it sputters and slightly backfires. Thoughts? Time for a new carb?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
John A
Kawasaki Mule
2
01-25-2018 03:42 PM
Uyless1
General Tech
3
10-24-2015 12:43 AM
Shadygrady
Kawasaki Mule
2
10-09-2015 12:48 AM
studebaker53
Kawasaki Mule
0
02-01-2015 03:13 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Mule 3010 4x4 idle problem


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.