New Member Area New to KF? Stop in tell us about you.

1979 KZ400 running away???

  #1  
Old 06-12-2019, 02:21 AM
joe.duch's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Default 1979 KZ400 running away???

I have a 1979 KZ400 that I've had for about a week. It ran pretty bad initially until i cleaned the carb out then it ran ok. Then I got into tweeking the idle a little bit and one thing lead to another and now my bike runs away uncontrollably whenever i start it. The only things that I've touched was the idle speed setting, the pilot jet screws, and the throttle cable adjustment. But I've literally tried all possible carb setting combinations and nothing seemed to make a difference. As soon as it kicks over it starts reving up so quick I need to kill it after half a second. Gas just seems to be dumping into the cylinder uncontrollably.


Has anyone out there experienced this or ever heard about this and have some sort of solution for it?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rogerdodger
PRIVATE For Sale / Trade Classifieds
0
02-04-2008 01:13 PM
gotee193
General Tech
0
07-11-2007 09:16 PM
marilake
General Tech
2
05-17-2007 08:36 PM
deej
KLX 250S
3
06-30-2006 06:01 PM
sullydirt
KLX 250S
7
05-16-2006 10:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 1979 KZ400 running away???


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.