Problems with o2 sensor - Kawasaki Forums

Problems with o2 sensor

  #1  
Old 01-12-2019, 04:17 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Default Problems with o2 sensor 2010 KLX250

Hello guys,

I've had quite a journey with my 2010 KLX250 since I bought it last March.
I bought without an o2 sensor, in place of it I have 2 resistors (job from the old owner).
In November, the bike stopped and the FI light went on. After checking everything without results I needed to open the engine.
I came to conclusion the piston rings got stucked in the piston grooves thus creating lack of compression.

I fixed everything and the bike is running, but the FI light is still on. The error sends to o2 sensor temperature, but I don't have this sensor, as I said earlier.

Should I get an o2 sensor eliminator? What happens when I ride without the sensor? The problem I had with the piston rings could be related with the absence of the sensor?

What you guys think?
Thanks and sorry for my englando
 

Last edited by JPalma; 01-12-2019 at 04:50 PM.
  #2  
Old 01-12-2019, 04:25 PM
Senior Member
1st Gear Member
Join Date: May 2016
Posts: 234
Default

get the 02 eliminator will let you bike run less lean
 
  #3  
Old 01-12-2019, 04:51 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Default

Originally Posted by peabrain View Post
get the 02 eliminator will let you bike run less lean
Shouldn't the bike run a bit richer when in absence of o2 sensor?
 
  #4  
Old 01-13-2019, 01:28 PM
Senior Member
1st Gear Member
Join Date: May 2016
Posts: 234
Default

without the sensor or eliminator the bike will not have a signal and throw a code and run a emergency map
 
  #5  
Old 01-17-2019, 04:52 AM
Senior Member
1st Gear Member
Join Date: Oct 2014
Location: Taiwan
Posts: 290
Default

Hi, Iím a little confused. You say you donít have the o2 sensor (you have the connector with the two resistors?) It sounds to me like you already have the o2 sensor eliminator, right?
 
  #6  
Old 01-17-2019, 09:03 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Default

Originally Posted by outrecording View Post
Hi, Iím a little confused. You say you donít have the o2 sensor (you have the connector with the two resistors?) It sounds to me like you already have the o2 sensor eliminator, right?
I don't have the sensor nor the elimination kit. What I have is, I supose, a "DIY" o2 elimination kit, which corresponds to both resistors.
hope this helps, thanks.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
thomasy
Kawasaki Quad's & ATV's
5
09-21-2006 01:56 AM
57piper
KLX 250S
1
07-15-2006 12:46 PM
rickyzx
Off Topic
11
06-01-2006 04:23 AM
Dragon
General Tech
11
04-13-2006 07:10 AM
eztalking
Ninja ZX-6R & ZX-6RR
5
09-13-2005 11:10 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Problems with o2 sensor


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.